Re: Naše štůdia stále pokračují
D_M píše:
Však já ti tu práci zatim spíš závidim...
Asi tak
Teda ne tu tvou konkrétní, ani nevim, co přesně děláš, ale prostě to, že vůbec nějakou máš
Kdybych měla rozum a nešla bych na gympl, mohla jsem jít taky pracovat hned po střední. A časem si dálkově udělat vejšku, kdybych cejtila, že to potřebuju. Tohle je podle mě ideální. Jinak tady ten vzdělávací proces trvá strašně dlouho, většina lidí dosáhne toho magisterskýho stupně vzdělání až někdy kolem 25 a později. To je strašně moc. Chtělo by to studium přeorganizovat tak, aby byl ten bakalářskej titul prostě dostačující a aby to zaměstnavatelé tak brali... a ještě bych vrátila povinnou školní docházkuna 8 let.
Ale Hawkey, ti věční studenti tě nemusí trápit, stát jim dosažení 26 let neplatí ani zdravotní, ani sociální, už nemaj žádná studenstký výhody, slevy, prostě nic.
A to mi připomíná, že dneska byly promoce a já tam opět nebyla. Jsem zvědavá, jak dlouho mi vyzvednutí diplomu bude trvat tentokrát (ale věřim, že to bude méně než ty dva roky
). Člověk tu školu dodělá, napíše a obhájí pitomou diplomku, ve stavu naprostýho vyčerpání (fyzickýho i psychickýho) udělá státnice, ale oni ho prostě ještě musej votravovat s nějakou pitomou promocí
Hanz: jako šel bys pracovat jenom na nějakou dobu, nebo se už do školy nechceš vracet?
Foxinbox: já si kdysi taky říkala, že bych mohla na doktorandský... pak mě to ale přešlo...