Autor |
Zpráva |
Foxinbox
Jet Pilot
Registrován: pon 29. lis 2010 13:42:43 Příspěvky: 2716 Bydliště: Brno - studium
|
Re: Aký ste mali deň...?#2
D_M píše: Cestoval 5 let po celý Evropě... Z kešky do kešky... Po 5 letech bohužel skončil tady u nás a od tý doby nikdo neví kde je... Tak to může být docela dobrá zábava, takový mini questy z her akorát ve skutečným životě , ale sama bych taky nemohla, bych na prvním rozcestí/křižovatce šla na opačnou stranu
čtv 17. úno 2011 19:57:22 |
|
|
D_M
Psycho
Registrován: pát 01. úno 2008 8:19:27 Příspěvky: 14388 Bydliště: Praha-západ
|
Hej tak moje dnešní story pokračuje... Šel sem navečer zkontrolovat kola, jestli to neuchází... Páni to sem si oddechl, když bylo to zadní kolo v pohodě... Tak si řikám... kouknu ještě na ty ostatní. A to sem neměl dělat! Pravý přední skoro prázdný! FUUUU! To už sem nepobíral... Dvě kola za jeden den skoro prázdný... No takže nic. Hodil sem to na rezervu... A víte co? Jak sem měl prvně skoro prázdný to zadní, tak sem jel na benzinku a dofoukal všechny 4 kola, aby tam byl prostě ve všech správnej tlak. A to sem neměl dělat! Totiž u tohohle předního to ucházelo z ventýlku... Asi se tam švajcnul nějakej bordel nebo je ventýlek v háji... Tak sem ho prošťouch a už nesyčí.. Tak zejtra zajdu navštívit strejdův kompresor a snad to bude v cajku. Takový stresy... No ještě je mi záhadou, proč bylo měkký to zadní... Doufám, že už to nebude mít pokračování... Ten geocashing se myslim docela dost rozšiřuje. Dneska máte kešky skoro na každym rohu... Jak začli cpát GPS do mobilů, tak si myslim, že časem budete mít všichni příležitost si to vyzkoušet... Btw. z tohohle důvodu sem chtěl Nokii, protože má zdarma mapy a navigaci, takže ten provoz mám kompletně free...
|
čtv 17. úno 2011 20:48:41 |
|
|
linda
Administrátor
|
No jo, když já bych se asi ztratila i s tou navigací Ale tak hlavně ve více lidech je to určitě větší zábava, sama bych to asi nedělala... Ale zatim jsem ve svym okolí nenašla nikoho, kdo by o to provozoval No, v mý Nokii (N95) je asi taky nějaká možnost navigace, ale já bych to stejně neuměla ovládat To s tim vojáčkem je dobrý Hele a ono se dá jet i s prázdnym kolem? Já si myslim, že je to znamení -- měl bys začít používat prostředky hromadné dopravy
|
čtv 17. úno 2011 21:59:24 |
|
|
D_M
Psycho
|
linda píše: Hele a ono se dá jet i s prázdnym kolem? Detailistko... Hele já se to mámě snažil vysvětlit, ale znáš ženský... Ono to nebylo úplně prázdný, možná sem to moc zveličil... Každopádně to byl risk. Ještě se s tim jet dalo, prostě takový minimum na dojetí... Sem jel k pumpě sotva kilák... To co mě čekalo teď večer v garáži už bylo horší no... S tim už by se jet nedalo, i když tam ještě nějakej ten vzduch byl... MHD? Já mám rád MHD! Ale ne český dráhy a DPP! Ty totiž nesnášim... Víš co Pražačko... Tady na venkově to jinak nejde... Spojení je celkem na houby a cenově se to ani nevyplatí, když započítáš čas a pohodlí... Navíc takhle sme zajeli do Lipenců, do tržnice a nakupovali ve velkym... A to je ekonomický i ekologický! Jak sem řikal, ten geocashing je fajn pro rodinu s menšíma dětma, ale i pro páry... A my single holt musíme mít nějaký to nadšení... Hej ty máš Nokiu N95? Tak co řešíš? Takovej našlapanej mobil, tam mám to co já akorát všechno lepší... Si schválně zkuste tady http://www.geocaching.com/seek/default.aspx do "by Address:" zadat vaší adresu a pak klikněte na Search for geocaches with Google Maps... Určitě denně chodíte kolem hafa kešek... Hej tak v pondělí Lindičko vyrazíme na pražský kešky? Naučíš se trochu s navigací taky...
|
čtv 17. úno 2011 22:36:50 |
|
|
linda
Administrátor
|
aha.. no já autům nerozumim, tak jsem jen tak ptala S tou MHD jsem si dělala srandu, mně je jasný, že s tou dopravou to je častokrát mizerný... A jen tak mimochodem, já nežiju v Praze Jo, mám... Jako byl to dárek, aby si někdo nemyslel, že jsem movitá nebo tak něco No a řeším hlavně to, že vlastně vůbec nevim, jak tam nějakou mapu dostat (nebo co je proto potřeba ). OK, vyražme, ale až bude hezky
|
čtv 17. úno 2011 23:11:14 |
|
|
D_M
Psycho
|
Ty nežiješ v Praze? Ahá Já myslel, když ses tady nad ní párkrát rozplývala... A odkud vlastně jsi? Trochu zvláštní, že v tom mobilu prostě nikde nemáš ikonku na Ovi Maps? Takovej zelenej kompas... Je možný, že to tam prostě nemáš nahraný no. V tom případě jestli chceš koukni sem http://www.nokia.cz/ziskat-podporu-a-so ... efonu?n95= a stáhni si "Nokia Ovi Suite"... Takovej program, kde si pak zvolíš co chceš v mobilu aktualizovat, doinstalovat... Včetně map a firmwaru... V pondělí má bejt krásně... -6 až 0 stupňů... V Praze bude tak k tý nule... Zrovna mám cestu do Prahy...
|
pát 18. úno 2011 9:30:29 |
|
|
linda
Administrátor
|
Ne, žiju v jedný prdeli u Prahy Nad Prahou se rozplývám, Prahu mám fakt ráda, možná jsem to pochytila od mámy, rodilý Pražačky... Mám tam i babičku a vůbec jsem tam vždycky pobývala docela často, takže asi i proto ten kladnej vztah. Obec, kde žiju, tak trochu nesnášim, nenarodila jsem se tu, nemám k tomuhle místu žádnej pořádnej vztah (i když asi pořád lepší než máma ), takže tak... No, já pořádně nevim, co tam mám. Je tam nějaká ikonka "mapy", to by mohlo být ono Nejspíš bych si měla konečně vzít manuál a přečíst si to, rozhodně by mi to neuškodilo. Nokia Ovi Suite tu mám, ale nikdy jsem to pořádně nezkoumala Jo, já se vlastně bojim tam cokoliv aktualizovat, aby se něco neposralo (nevim proč, ale mám z toho pořád obavu). Já v pondělí teda stejně nemůžu, ale viditelně se rozcházíme v představě, co je to "hezky" Hezky je, když je tak 15+°C, svítí sluníčko, nefouká moc velkej vítr -- prostě když je hezky, už tak trochu jarně...
|
pát 18. úno 2011 13:15:23 |
|
|
D_M
Psycho
|
"Ne, žiju v jedný prdeli u Prahy" co krásnějšího může člověk chtít? Metropole na dosah a přitom klid a pohoda "vesnice".... Zajímalo by mě, odkud přesně jsi... Aspoň udej směr... Obavu z aktualizace chápu... Ale tak nic neriskuješ, nic nezískáš... Já už si aktualizoval všechno... Včetně firmwaru... Ten je nejriskantnější, ostatních věcí bych se nebál... Škoda toho pondělí, tak třeba jindy no...
|
pát 18. úno 2011 13:19:08 |
|
|
linda
Administrátor
|
No, ona to neni tak úplně vesnice... Vlastně je to největší město středočeskýho kraje Dopravní dostupnost Prahy je dobrá a to je dobře, s tim jsem spokojená. Ale nemám tohle město prostě ráda, takže se víc než těšim, až se konečně budu moci odstěhovat (= až na to budu mít ). Já bych ráda aktualizovala i firmware, ale toho se fakt docela bojim. Teda hlavně mě polejvá horko při představě, že bych pak musela pokorně zajít do nějakýho servisu a říct, že jsem se pokoušela cosi aktualizovat, ale něco jsem posrala a teď mi to nejde... Jo, snad jindy.. až bude aspoň trochu hezky... ale myslim to vážně!
|
pát 18. úno 2011 13:30:09 |
|
|
D_M
Psycho
|
Ahá, tak to potom chápu, že máš tu Prahu ráda. Já sem zvyklej na "vesnici" - ono to tu neni klasická česká vesnička, dost se to za posledních pár let rozrostlo, ale pořád je tu klid a les pár set metrů ode mě. A tam nepotkáš kolikrát ani živáčka. Ne jak ty pražský "lesy" s chodníkama, desítkama turistů a odpočívadlem na každejch 200 metrech... Mojí povaze tohle prostě vyhovuje... Ale na druhou stranu sem rád, že je Praha na dosah, ale i další městečka jsou ještě blíž... Pokud ti mobil nijak nehapruje, tak by měl ten update firmwaru vydržet... Kolikrát to zlepší hafec věcí na tom mobilu... Ale je to holt trochu risk no, kdyby náhodou vypli proud, může to být horší... a mně se to nahrávalo dobrejch 20 minut... Možná by sis mohla zjistit, jestli tyhle aktualizace třeba neprovádí v servisu zadáčo... Mohli by, udělali by to za tebe no... Ok, až bude líp, tak vyrazíme na kešky...
|
pát 18. úno 2011 14:43:28 |
|
|