D_M píše:
A navíc mě štvou takový ty "hraný" dokumenty... Jakej smysl má, když je tam půl minuty nějaká smyšlená animace mimozemšťánka? Jo, je to hezky udělaný, ale k čemu to je?
Já došla k závěru, že je to dokument tak napůl. Je to prostě mix fakt a Hawkingových vizí a názorů.
Občas se mi zdálo, že tam něco jenom nakousnul a už se k tomu nevrátil, ale uznávám, že pak by to mělo několik hodin
Některý ty animace byly hezký (nejvíc mě dostaly ty kuličky valící se do tý místnosti), další věci mi přišly zbytečný (za všechno mě napadá to, jak sedí pod tou jabloní a kolem něj lítaj doslova kila jablek
, dál mi přijdou docela zbytečný ty různý kosmický lodě, budovy na Marsu, lítající mimina v nějaký lodi a hlavně ta dramatická hudba na každym kroku -- jo, je to asi efektní, ale tak dokument by se bez toho mohl obejít).
A ještě k tomu Marsu -- ten chlápek si tam vykračuje jen tak? S nějakou superrouškou, přes kterou dejchá? Pár minut předtim mluví o podmínkách, jaký na Marsu panujou a pak se tam zjeví tenhle chlápek, kterýmu to asi nevadí (nebo blbě koukám
).
Když teda přihlídnu k tomu, že to prostě nemá být vyloženě dokument, tak bych vytkla spíš drobnosti, velmi bych ocenila to, že se snaží přiblížit druhou nejkrásnější vědu na světě široký veřejnosti a dala bych
nebo i
(nemůžu se rozhodnout).
Jenom jsem moc nepochopila, co se snažil říct tímhle:
Citace:
So perhaps we should not be too surprised to find ourselves in a perfect universe, orbiting a perfect sun on a perfect planet, because such perfect places are the only ones where life like us can exist.
Vždyť tohle je snad jasný, ne? Nebýt těch podmínek, nebyli bychom jimi tak překvapeni, protože bychom tu nebyli... Ale on má asi na mysli něco hlubšího a mě to uniká
No, teď by to chtělo ještě dokument o té nejkrásnější vědě na světě, o matematice