Autor |
Zpráva |
D_M
Psycho
Registrován: pát 01. úno 2008 8:19:27 Příspěvky: 14388 Bydliště: Praha-západ
|
Re: Naše štůdia stále pokračují
Jo, zdá se, že je to tou šablonou. Když to zkusim normálně mimo, tak to jde. Ale teď najít, co to v tý šabloně dělá... Tohle je prostě taková černá díra na čas... To můžou používat jen blázni... Snad až to někdy za týden rozchodim, tak už to pude... Ale pak přídou tabulky a kde co a bude to zas zdlouhavý...
|
úte 19. dub 2011 22:45:14 |
|
|
linda
Administrátor
|
Ale to neni pravda, to používají naopak ti, co blázni nejsou Když se vychytaj všechny ty počáteční problémy, tak je to pak o něčem jinym, no... Určitě si LaTeX nakonec zamiluješ
|
úte 19. dub 2011 22:53:10 |
|
|
D_M
Psycho
|
Tak sem tu děvku konečně pokořil, ale byl to boj... Zlatý open office... Udělám v tom to samý a ještě mě to stojí míň času, protože stačí všechno pěkně naklikat, nepadá to a funguje to! 107 stránek se všim všudy.. Teďka... ještě bych měl asi 2 věci přidat, tak počítám, že těch 110 to bude mít. Což je hrozně moc a nevim jestli to neni špatně... Když oni to ty obrázky a seznamy hrozně natáhnou...
|
pon 25. dub 2011 13:12:40 |
|
|
linda
Administrátor
|
110 stran? to bych nikdy nenapsala A zrovna dneska jsem si na tebe vzpomněla, teda spíš na ten tvůj boj s LaTeXem, tak jsem ráda, že jsi nakonec zvítězil
|
pon 25. dub 2011 13:50:31 |
|
|
D_M
Psycho
|
Tak ono to neni 110 stran mýho textu... Díky tomu formátování, tý ofišl felácký šabloně, sou tam kolikrát i jen prázdný oddělovací stránky kapitol, seznamy... Plus ty hafa obrázků a tak no... Spíš je to takový divný, že mám tolik stránek a vlastně mám implementační diplomku, takže k tomu ještě nějakejch 1X tisíc řádek kódu... Asi sem ten text moc hrotil. Snad si to nevyložej špatně... Nechce se mi nic mazat...
|
pon 25. dub 2011 16:36:38 |
|
|
linda
Administrátor
|
Vrátěj ti to k přepracování, tohle přece nikdo nebude číst Ne, dělám si srandu Mimochodem, zrovna řešim takovej menší problém s LaTeXem. Ráda bych ho donutila, aby byl schopen používat v jednom dokumentu dva jazyky (češtinu a řečtinu). Nějak se mu nechce Což mě přivádí k otázce: jak sis poradil s češtinou? Babel nebo cslatex? A co jsi vlastně používal, MiKTeX? Nejspíš si to sem někam psal, ale jsem líná to hledat
|
pon 25. dub 2011 21:55:38 |
|
|
D_M
Psycho
|
No vidíš... Lapálie s Latexem... Použil sem babel. Chyba byla původně v tý šabloně, protože používala prostě cosi pro generování nějakejch hyperlinků a kvůli tomu to padalo. Stačilo to zakomentovat a použít jen obyč \usepackage{hyperref} a šlape to. Ty dva jazyky bych zkusil: \usepackage[czech, english]{babel} ... \selectlanguage{czech} ... Použil sem Miktex - někde v jeho nastavení se taky definujou jazyky... A Dělám to v LEDu... Automaticky mi totiž stáhnul potřebný balíky pro Miktex, který chtěla ta šablona. V tom tvym editoru se mi to nějak nedařilo rozběhat. LED je v pohodě, jenom docela často padá... A teď sem se díval po zpracovanejch otázkách k MSSZ... Vypadá to bídně... Jako něco je, ale je to takový minimum... Sem si uvědomil, že se budu muset zase učit po půl roce... A ty sračky co tam sou... Budu mít noční můry... Teď bude záležet, kdy se mi ozve vedoucí - kdy nasadim tu aplikaci na server... pak bych to rád v týdnu po 9.5. uzavřel, vytisknul... a začal se učit... když bych začal pozvolna už 9., tak bych měl 4 týdny... Co si tak čtu na fórech, tak 2-3 týdny sou rozumný minimum... Ježiš mně je z toho špatně už teď...
|
pon 25. dub 2011 22:06:06 |
|
|
linda
Administrátor
|
To zvládneš, neboj Tak se prostě budeš chvíli učit, no A umí babel věci jako český uvozovky? Mně tam nefunguje příkaz \uv. To, co navrhuješ, jsem zkoušela, ale úspěch to nemělo -- teda jenom částečnej. Odmítá to dělit slova (což mě hodně irituje) a hlavně tam ta čeština vypadá stejně hnusně jako kdysi před lety (krásně viditelný je to u "Č"). Vypadá to prostě stejně hnusně jako v tomhle dokumentu, strana 10: http://www.dgfe.cz/ext_files/newmiktex24.pdfTohle byly důvody, proč jsem před lety začala používat csplain, později cslatex A dodnes nevim, jak se těch hrůz zbavit. No, budu to asi muset vyřešit nějak jinak...
|
pon 25. dub 2011 22:27:46 |
|
|
D_M
Psycho
|
To neporadim. Řikám, že je latex fail... Zobrazování nějakýho č vůbec neřešim... Uvozovky nevim... Když je v textu napíšu normálně, tak se mi normálně i zobrazej, akorát myslim, že za tou druhou snad chybí mezera... To mám řešit i takový kraviny, český nečeský, hlavně že tam nějaký sou? \uv sem nepoužíval... Koukám, 28 státnicovejch okruhů... Jako nevim tyjo... Některý bych měl stíhat 2 nebo dokonce 3 za den, ale těch moc nebude... Víc je tam těch, na který potřebuju jeden den na jeden okruh... Shit... Tak prostě minimálně 4 tejdny? Já už prostě nechci!
|
pon 25. dub 2011 22:48:44 |
|
|
linda
Administrátor
|
Fuj, to zní tak nechutně Já mám pocit, že už bych se nikdy nic nenaučila Tak nás tady můžeš pravidelně informovat, jak na tom jsi No mně jde fakt o to, aby to hezky vypadalo a aby to bylo po typografický stránce co nejlepší -- takže hezký český uvozovky a podobně Když vidim v nějakym dokumentu nečeský uvozovky, irituje mě to Správně má bejt ta otevírající uvozovka dole, ta zavírající nahoře. Strašně moc lidí na to kašle a má obě nahoře, což nejenom nehezky vypadá, ale je to i naprosto špatně Tohle v tom cslatexu řeší právě příkaz \uv, s babelem si nevim rady Tohle bude asi boj
|
pon 25. dub 2011 22:55:10 |
|
|