Re: Víra a vše co s ní souvisí
zrovna včera mě psal kamoš, že jakej mám názor na náboženství, že se o tom hádá s kamošem
"on tvrdí, že víra v boha je pro lidi důležitá, že se mají kam obrátit. Já tvrdím, že víra je jen pro slabochy, kteří svojí neschopnost potřebují nějak okecat. Místo aby se snažili modlí se, něčeho se bojí a tak věří v něco. Bojí se smrti a tak vymyslí nebe a peklo aby měli něco čemu můžou věiřt"
a tak sem mu napsal jak beru boha já no a na konci rozhovoru už mě nebavilo číst samý "pravda, pravda"
sice sem jeho názor nezměnil, ale prostě sem mu ukázal jak to vidim
nicméně ti lidi co říkáš ty katuš to sou volové, kteří se zasekli na nějaké takové hlášce jako "církev je mafie" ... "náboženství je vymývání mozků" ... a dál se v těch myšelnkách nedostali
možná sou natolik omezení, že se bojej si něco připustit, aby se jejich názor nááhodou nezměnil a oni nebyli ti "slaboši" co najednou změnili názor
škoda se s nima vybavovat
... já taky nemám rád církev, protože je to uplně zbytečná instituce, která akorát manipuluje s těma věřícímá (viz. "kdo bude volit _prohomosexuálního_ prezidenta bude vyřazen z církve" nebo jaks to psala Katuš)
jinak super, že si můžeš zajít pokecat se spovědi, ale to bys mohla i kdyby ta církev neexistovala...nějakej papež, kardinálové
na co? Karierní vzestup pro ty co poslouchaj u zpovědi?