Re: Zprávy/články které vás zaujaly IV.
D_M píše:
Ačkoliv, když se podívám na FB třeba... a vidim, jak lidi klikaj na všechny ty zaručený fejky... nepoučitelně... Tak teda nevim...
Jo, tohle je taky hezká ukázka hlouposti...
Když se podívám na lidi kolem sebe: jedna mámy známá si koupila vysavač asi za 40 tisíc (prostě uvěřila tomu, že má jakýsi super vlastnosti), pak si koupila nějaký hrnce, jejichž zázračnosti taky uvěřila... a to jako nemůžu říct, že by byla málo inteligentní, neměla problém vystudovat nějakou tu vyšší zdravotnickou školu (nevim, jak se jim říká).
Další rodinnej známej se dostal díky svý naivitě do neskutečnejch finančních problémů a naletí kdejakýmu podvodníkovi, kterej mu "výhodně" půjčí. Ten je teda hloupější, abych byla objektivní... ale tak nemůže za to, že...
Jedna blízká příbuzná (studentka vysoký školy, takže úplně blbá snad nebude
) ráda zajde ke kartářce a nechá se nalákat snad na každou "výhodnou" akci. Kdyby jí to její matka nerozmlouvala, tak zareaguje fakt skoro na všechno, protože je to "strašně výhodný". Jo, a taky chtěla odpovědět na takový ty kraviny typu "z celého kraje jsme vybrali právě vás a můžete vyhrát 3 miliony, stačí když...".
Teď mě tak napadá, že to má vlastně nejspíš po svém otci, ten je, pokud vím, vlastně téměř stejnej případ (až na tu kartářku)
Těch lidí, co různě naletěj, je asi fakt docela dost (tipovala bych jenom podle těch částek u "potenciálu trhu").
Ale když se nad tim zamyslim, tak většina mejch známejch je na tom s inteligencí a odolností těmto věcem docela dobře, ale to je asi i tim, v jaký společnosti se pohybuju. Nechci, aby to znělo hnusně, jenom to konstatuju. Na základce jsme byli "výběrová" třída, gympl... ten je taky rádoby výběrovej, a pak vejška, no.... a vzhledem k tomu, že jsem nekomunikativní typ a krom svých spolužáků vpodstatě nikoho neznám (nikam nechodim a když už, tak sama
), tak vlastně asi nemůžu nic usuzovat...
Nechápu ale, jak to ty lidi můžou dělat. Nedávno odchytila babičku nějaká ženská a začala jí cosi nabízet, babička, který je už přes 80, jí dala telefonní číslo a domluvily si nějakou schůzku. Naštěstí to máma babičce rozmluvila a tý ženě zavolala a důrazně ji požádala, ať babičku neotravuje
Zaměřovat svoje nekalý výdělky na starý lidi mi přijde fakt nechutný, to těm lidem nedochází, že jednou budou taky staří a už jim to třeba nebude tolik myslet?
Mně by ze sebe bylo neskutečně špatně, kdybych měla využívat ke svýmu výdělku něčí slabiny...
Johnny: jo, na tom něco bude...