Autor |
Zpráva |
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
Re: Knihy
Tak Podzim patriarchy dočtený. Poslední 40ti stránkový odstavec bylo jedno dlouhé souvětí. Uf. Ale moc dobré to bylo.
|
čtv 02. úno 2012 22:59:04 |
|
|
Johnny
Shimmy
Registrován: úte 29. črc 2008 8:28:07 Příspěvky: 3448 Bydliště: Dolní Suchá (Havířov), Olomouc
|
Ale nepřesvědčils.. tohle si asi nechám ujít. Gaia vrací úder.. Člověk má znát nositele odlišných názorů, ve stejném oboru lidské čínnosti, jasně.. I když považuji jak teorii tak koncept Gaia za blbost, tak s většinou názorů pana Lovelocka, z ní vycházející souhlasím. Enviromentalistika je docela živý obor bádání a většinové názory se v rychlém tempu střídají, ale překvapivě jsou zde sepsané názory pořád docela aktuální aby obstály dnes, i když je psaná před pěti lety. Rozhodně souhlasím s názorem na jadernou energii, což je jediná věc, která mi hapruje v konceptu udržitelného rozvoje Millenium Development Projectu, kteří jí docela razantně odmítají.. prostě teď v tuhle chvíli nejsme připraveni na to, jet jenom na obnovitelné zdroje.. (a hlavně nechť stihne věčný průjem všechny ty idioty co prosadili bioppaliva první generace)
|
pát 03. úno 2012 14:38:16 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
|
Já tě ani nechtěl přesvědčit. Dost možná bych to taky nikdy neměl nutkání číst, kdybych si neřekl, že si přečtu všechny knížky, které dostal brácha na Vánoce a já je chci přečíst, než si to odveze. Stejně to bylo s Černou labutí. Teď jsem přečetl poslední z těch knížek: Emil Hakl - Intimní schránka Sabriny Black (final cut) Nebylo to zlé, ale takové trošku o ničem. Byla to v podstatě část autorova života, jenom tam chlastal, nic se mu nedařilo a tak. Docela dobře napsané, místy vtipné, docela depresivné, ale taky nic, co by mě úplně uchvátilo.
|
pon 06. úno 2012 20:54:42 |
|
|
Johnny
Shimmy
Registrován: úte 29. črc 2008 8:28:07 Příspěvky: 3448 Bydliště: Dolní Suchá (Havířov), Olomouc
|
Zas o Černé labuti docela uvažuju, slyšel jsem už o té knize pěkné věci dřív, teď jsi mi ji připomněl. Jednou doufám přečtu, teď ale budu hloubat spíš nad beletriemi
|
pon 06. úno 2012 21:39:52 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
|
Já teď budu číst tohle: Maxipes Fík píše: Jsem teďka nedávno na goodreads objevil, že se tam dá soutěžit o knížku zdarma, většinou to je od nějakého začínajícího pisálka a musí pro to člověk něco udělat. Zkoušel jsem vyhrát jednu a hned se povedlo. Jedná se o tohle: http://www.goodreads.com/book/show/1227 ... od-complex, jaké to bude, nevím, ale odehrává se to ČR a řeší se tam čínská medicína, tak by to mohlo být zajímavé. Akorát je blbé, že když to bude kravina, tak to tam pak nebudu moct zdrbat, mám toho spisovatele v přátelích... Už mi ten autor psal, kdy to budu číst, abych pak napsal, co si o tom myslím. Damn. Pak mám v plánu konečně dočíst His Dark Materials, pak 1984 a pak 1Q84. A pak se uvidí, mám tu nachystaných docela dost knížek ještě.
|
pon 06. úno 2012 21:53:15 |
|
|
Foxinbox
Jet Pilot
Registrován: pon 29. lis 2010 13:42:43 Příspěvky: 2716 Bydliště: Brno - studium
|
Max: His Dark Materials je nějaká ta fantasy sága, ne? Sem teď nedávno bohužel viděla v televizi docela špatnou adaptaci prvního dílu, na čsfd to má necelých 60 %, ale lidi tam psali, že ty knížky sou dobrý.
úte 07. úno 2012 11:51:42 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
|
Jo jo, já to čtu hlavně pro to, že kapela Light Bearer z toho čerpá inspiraci pro své texty. Stejně jako Fall of Efrafa čerpala z Watership Down. Na film se možná podívám, až to celé dočtu, nechci si teď kazit imaginaci.
|
úte 07. úno 2012 12:15:40 |
|
|
Maxipes Fík
Psycho
|
Teď mě napadlo, posloucháte/poslouchali jste někdy někdo audioknihy? Já teda nikdy. Osobně mi přijde, že bych to po chvilce absolutně přestal vnímat a tak celkově mi to přijde dost divné. Ale na druhou stranu si říkám, že takové ty knížky, co člověk ani nemá chuť číst, ale přece ho z nějakého důvodu lákají, tak to nemusí být špatná volba. Takový příklad, co mě teď napadl, je třeba Andělé a démoni od Browna. Ale upřímně nemám ani potuchy, kolik minut takový audiobook dejme tomu 300 stránkové knížky vlastně má.
|
stř 08. úno 2012 23:34:58 |
|
|
Barča
Cigaro
Registrován: čtv 24. čer 2010 15:38:02 Příspěvky: 1734 Bydliště: Brno
|
Já jsem to taky nikdy neposlouchala, ale tak špatné to být nemusí. Pozitivum je to, že u toho "čtení" může člověk zároveň dělat nějakou jinou činnost... Vařit, háčkovat svetr, apod.
|
čtv 09. úno 2012 1:49:50 |
|
|
Foxinbox
Jet Pilot
Registrován: pon 29. lis 2010 13:42:43 Příspěvky: 2716 Bydliště: Brno - studium
|
Konec světa & Hardboiled Wonderland za 2 dny přečtený, moc moc moc pěkná a dobrá knížka, navíc ke konci na mě sedla úplně taková nostalgie, to se mi už dlouho nestalo, že by na mě knížka takhle hodně přenesla tu atmosféru a pocity... fakt hezky se to četlo . Jo a kdybyste to chtěl někdo někdy pučit z Brňáků, tak ráda, akorát mi ji prosím neupatlejte jídlem a pitím ani ničím jiným
ned 12. úno 2012 22:27:40 |
|
|