Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 16:25:55

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 138 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Další
 5 the best skladieb 
Autor Zpráva
Administrátor
Administrátor

Příspěvek Re: 5 the best skladieb
No, já nad tím zase přemýšlela a dospěla k definitivnímu rozhodnutí, že to prostě opravdu nelze :)
Já bych tam musela dát i Mozarta (a jednu věc bych vybrat nedokázala), Smetanu (minimálně jednu symfonickou báseň z cyklu Má vlast) a další pány, co dělali to, čemu dneska říkáme klasická hudba...
Z těch nových by tam museli být určitě Radiohead (ale vybrat jednu píseň? ne, to prostě nejde, u nich míň než u kohokoliv jiného :)), určitě System of a Down (taky bych měla problém vybrat jednu), určitě Michael Jackson (asi Billie Jean, nebo ještě nějaká, dřív jsem ho opravdu hodně poslouchala a chybět by tu tudíž nemohl), dál něco od Underworld (nejspíš Born Slippy :happy:) a další, který si momentálně (naštěstí :D) nevybavuju.
To všechno jsou takový "stálice", jsem přesvědčená o tom, že si je s chutí poslechnu i za 10 (i více) let :)

Dala bych vám taky odkaz na moje "loved tracks" na last.fm, ale nemělo by to smysl, protože:
  1. jsem to strašně dlouho nepoužívala, začala jsem (opět) nedávno,
  2. vzhledem k problému s diskem nemůžu k velký části svý hudby, takže můj profil není úplně vypovídající (navíc jsou věci, který mám třeba jenom v přehrávači),
  3. obvykle jsem líná píseň označit :lol:

Takže ten můj výběr byl opravdu jen za velmi krátkou dobu. Tool, Sigur Rós i Mono poslouchám poměrně krátkou dobu, takže ti by se na jinym seznamu (na nějakym, kterej bych brala z dlouhodobějšího hlediska) octnout prostě nemohli. Ale u Sigur Rós si jsem skoro jistá, že se mi budou líbit i za těch 10 let, Mono asi taky (ale u nich jsem pořád nebyla schopná si nějak víc poslechnout i jiná alba) a Tool -- tam se rozhodnu až poté, co si poslechnu celou diskografii, ale zatim jim dávám taky velkou šanci :mrgreen:

Co se tý písně od Radiohead týká, tak tu jsem vybrala proto, že je nová a že na mě ze všech písní, co jsem slyšela za poslední dobu, asi nejvíce zapůsobila, je opravdu krásná.

No, tolik moje zdůvodnění a vysvětlení :lol:

ned 13. zář 2009 13:45:53
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Shimmy
Shimmy

Zase jsi u mě dost stoupl Jeremy :) Ten Perfect Circle, pokud si ho nepletu, tak to je neskutečný song. Jak jsem na něj mohl zapomenout... :( Ono 5 je opravdu malý počet snad by se mi vybavil do desítky. A Keith Caputo... to je pro mě srdeční záležitost. Je to takový zvláštní, prakticky popový zpěvák, ale taková křehká upřímnost, síla, fakt síla...od něj bych vybral celé album Hearts Bloods On Your Dawn, jako jednu dlouhou píseň, celek. :)

ned 13. zář 2009 22:03:26
Profil ICQ
Psycho
Psycho

A to sem jako někdy klesl? :sok: :D No jo no... Maynard je génius a na co šáhne, to je neskutečný :) proto bych chtěl jednou ochutnat jeho víno :mrgreen: Já od Keitha zatim mám jen první cd, ale určitě stahnu další až se nabažim toho prvního *mrk* mno... a pět skladeb je sice málo, ale když se zamyslíš a vybereš fakt jen ty, co ti berou dech a div že při nich nezažíváš orgasmus, tak je to docela v pohodě :)

ned 13. zář 2009 22:35:09
Profil Zobrazit autorovy stránky
Shimmy
Shimmy

jeremy: nene ty jsi stoupl... a zase stoupl :D. Až ochutnáš to víno dej vědět, jestli stojí za to ;)
pět skladeb jak jsi je popsal ty vybrat určitě jde ale je to taková jak bych tak řekl, aktuální forma :)

ned 13. zář 2009 22:43:57
Profil ICQ
Psycho
Psycho

Nevim jak je to u tebe aktuální, ale mě nikdy žádnej song nedostal tak na zem jako tyhle co sem vypsal... možná bych ještě změnil ty Green Carnation, i když to je skvělý dílo, ale určitě bych si vzpoměl na něco co mě dostalo víc... akorát ta paměť :D...

A teda sem rád, že stoupám a stoupám :D to se snad fakt nakonec dostanu do nebe :lol:

ned 13. zář 2009 22:51:36
Psycho
Psycho

Co jsem někde četl, tak to jeho víno prý až takový zázrak není... :)

ned 13. zář 2009 22:58:36
Psycho
Psycho

:) no je to možný, ale stejně, záleží kdo to hodnotil... mě by se třeba zdálo zajímavý :) i když nevim jestli by dokázalo porazit Australský Shirazy, který u mě vedou na plné čáře :D ale stejně ho jednou ochutnám *mrk*

Jinak přemýšlím za co bych vyměnil ty Green Carnation z mýho seznamu a bylo by to jedno z tohohle:

Red Hot Chilly Peppers - My Friends
Soulfly - Soulfly III
Clann Zú - One Bedroom Apartment; Black Coats And Bandages
The Doors - Crystal Ship
nebo nějaká od The Brian Jonestown Massacre

hmm.. ok, když se na to tak dívám, tak z těchdle je na prvním místě určitě Crystal Ship... pak Clann Zú... takže vyměnim Green Carnation za The Doors :)

ned 13. zář 2009 23:08:49
Old School Hollywood
Old School Hollywood

já sem ten svůj příspěvek musel dát pryč... prostě to nejde vybrat 5 nej skladeb... máte můj obdiv :D

pon 14. zář 2009 12:16:51
Old School Hollywood
Old School Hollywood

hanz22 píše:
No moc dobře to nejde, dám 5, které se mi líbí zrovna teď. Ale taky bych jich mohl napsat aspoň 20.
Liter poeta píše:
Nirvana - Heart Shaped Box

jo tahle fakt jo

Pin-Up Went Down - Be my idol then I fall http://www.youtube.com/watch?v=ec9f3DVUo4g
no prostě francouzský avantgard :)

Ayreon - Loser http://www.youtube.com/watch?v=qtAhlPcdh9c r.i.p. mike

Atrox - Sultry Air (třeba, cokoli jiného je stejně dobré) http://www.youtube.com/watch?v=X-bxH1_5Lc8 :D

Keith Caputo - Son Of A Gun http://www.youtube.com/watch?v=c9UXJEq0_WQ&feature=related (UŽ 537 shlédnutí!!!) ;) malý-velký Keith je z koncertů tak nervózní, že se na ně skoro vždy dostaví ve stavu lehce otupělé mysli.

ty songy většinou nemají klipy... a někdy ani živáky...tak sorry

Soad a ftm by tam taky měli být... :(

jo tohle fakt jooo :) proč se divíš?

pon 14. zář 2009 12:24:10
Shimmy
Shimmy

Liter: pardon me, řekl jsem něco takového? :D

pon 14. zář 2009 22:57:50
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 138 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Další