Registrován: ned 09. kvě 2010 18:51:11 Příspěvky: 2565 Bydliště: Benešov u Prahy
Re: Naše kulturní aktivity
Mě třeba vadí takovej ten manga styl, jakým jsou často dělaný.
_________________ Uhněte krávy, vždyť život je krátký!
úte 17. kvě 2011 22:10:33
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
A co konkrétně ti na tom vadí?
Mě tam neskutečně sere, jak neumně kombinují prvky dramatu a komedie. Ale tak to není u všech a nebo tam ty "komediální" krávoviny nebývají tak často.
úte 17. kvě 2011 22:15:51
Foxinbox
Jet Pilot
Registrován: pon 29. lis 2010 13:42:43 Příspěvky: 2716 Bydliště: Brno - studium
Já čtu mangu a koukám na anime ... Ne jak psal Max, některý sou strašný kraviny a některý sou hodně dobrý. Prostě anime a manga zahrnují všechny žánry, některý sou povedený, jiný ne, stejně jako hraný filmy, knížky, atd. A každej autor má jinej styl kresby. Třeba já osobně nesnáším když mají být postavy straaašně roztomilý, maj mega velký kulatý oči přes půl ksichtu (jako velký oči jsou většinou všude, ale co je moc, to je moc ).
úte 17. kvě 2011 23:24:40
Maxipes Fík
Psycho
Registrován: ned 03. úno 2008 16:43:03 Příspěvky: 15999 Bydliště: Restaurační zařízení Koruna
Foxi: Co za anime seriál bys mi doporučila? Je mi v podstatě jedno, o čem nebo jaký žánr. Jen, když to bude něco vážného, tak aby tam bylo co nejmíň těch komediálních výstupů, z těch jsem vždycky nešťastný. (příklad http://www.youtube.com/watch?v=eIqxBuujra0 konkrétně tady mě to sralo neskonale, vážné, vážné a pak od 3. minuty ty pičoviny. )
úte 17. kvě 2011 23:41:40
Katuna
Jet Pilot
Registrován: ned 09. kvě 2010 18:51:11 Příspěvky: 2565 Bydliště: Benešov u Prahy
Max: Vaděj mi třeba ty obrovský roztomilý oči, jak psala Foxi. A vůbec tak nějak ten přehnanej styl, kterym je to kreslený, ale tak to neni uplně všechno. Třeba ten příklad, co jsi sem dával, to se mi docela líbilo (ten začátek teda, pak, jak jsi psal, už byly ty píčoviny). Přehnaný výrazy, gestikulace, anatomie, a tak. Ale Naruto, to je fakt strašný.
_________________ Uhněte krávy, vždyť život je krátký!
stř 18. kvě 2011 17:34:01
Foxinbox
Jet Pilot
Max:
No ty komediální výstupy sou bohužel skoro všude (někde víc, někde míň), mě to ze začátku taky děsně sralo, ale sem si nějak zvykla, teď už to nevnímám . Taky záleží na žánru, zrovna ten FMA co si sem dal je shounen (http://en.wikipedia.org/wiki/Sh%C5%8Dnen_manga , sice tam píšou, že to je zaměřený na náctiletý publikum, ale v praxi to neplatí, čtou to i dospělí, není to dělaný s tím, že to je pro děti, jen tam je prostě víc akce, soubojů a je to spíš takový míň ?psychologický?) a tam právě bývaj ty komediální výstupy častěji....Ale kdybys to někdy překousl, tak se podívej na Full Metal Alchemist: Brotherhood (je to předělávka z roku 2009 a je lepší, páč je celá podle předlohy z mangy, původní FMA se od předlohy odklonilo dost a je to prý pak jakýsi zmatený a divný ten příběh).
Jinak zkus se podívat na Ayakashi: Japanese Classic Horror - poslední 3 díly a pak Mononoke (pozor, ne Mononoke Hime, to je něco jinýho). Je to sice takový trošku jiný, ale má to jen 15 dílů dohromady, určitě doporučuju aspoň zkusit. Na youtube to asi nenajdeš, navíc kresba a animace je nářez, to se musí vidět v HD full screen . Doufám že to neva, hodím sem odkaz na torrenty, ať to nemusíš hledat:
Tohle bylo první, co mě napadlo, můžu doporučit další jestli budeš chtít, ale já toho taky až tak moc neviděla, navíc když má něco předlohu v manze, tak si radši přečtu mangu (v 99 % bývá lepší než anime adaptace), ikdyž podle recenzí ostatních taky asi tuším, jestli to je dobré nebo ne.
stř 18. kvě 2011 19:55:59
Maxipes Fík
Psycho
Díky, podívám se na to. Jo, a proč z toho Ayakashi jen poslední tři díly?
Jinak já to samozřejmě vždycky stahuju v co nejlepší kvalitě a dívám se na to v originálním znění, to youtubko jsem tady dával jen na ten příklad.
Já seriály viděl teda asi jen tři - Elfen Lied, to bylo super; FLCL, to byla strašná magořina, ale kupodivu mě to bavilo a teďkomc nedávno jsem se díval na Baccano!, to bylo taky dobré, i když tam teda bylo zbytečně moc postav, takže se v tom zezačátku člověk těžko orientoval. Jinak jsem viděl docela dost filmů, třeba zrovna to Mononoke-hime. Spolubydla to sleduje víc, tak mi ještě doporučoval Berserk, Samurai Champloo a Code Geass.
stř 18. kvě 2011 20:35:24
Foxinbox
Jet Pilot
Max: Tak to Ayakashi můžeš taky zkouknout klidně celý, ty poslední 3 díly sou jakoby prequel k Mononoke. Aha, sem si říkala, že bys přetrpěl anglický dabing . Elfen Lied sem četla a bylo to docela fajn, FLCL zkouknu někdy v budoucnu (teď zrovna nemám na ty úplný magořiny náladu). Jinak já jich viděla něco kolem 60 zatím a Baccano!, Samurai Champloo a CG řadím mezi moje Top 10, takže dej na doporučení spolubydlícího (U Baccano! se mi právě líbilo, jak to ze začátku bylo schválně zmatený a pak to začlo dávat postupně smysl ). Berserk sem neviděla, čtu mangu, ale na to se taky rozhodně podívej, manga je na netu hodnocená jako jedna z nejlepších a co sem četla tak anime se taky vydařilo.
stř 18. kvě 2011 21:02:38
Maxipes Fík
Psycho
A ještě jsem vlastně zapomněl, že tady mám Durarara!, což určitě znáš.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru